Me pystymme hyvänen aika sentään parempaan

Tämä teksti tulee olemaan aika rajua, niin aloitan kaikilla mahdollisilla sisältövaroituksilla vulgaarista kielenkäytöstä, usean väkivallan muodon luonnehtimiseen ja kaikkea siltä väliltä ja sen ulkopuolelta. Tänään vietetään tasa-arvon päivää ja Minna Canthin päivää. Historiankirjat muistaa Canthin suorasanaisena sosiaalisen oikeudenmukaisuuden periksi antamattomana puolustajana, joten on vain sopivaa muistaa häntä tänään samalla vankkumattomalla asenteella.

Se on totta, että Suomi on hyvä maa todella monelle, todella monella tavalla. Pitää paikkaansa, että Suomi on antanut 4-vuotiaalle pakolaislapselle nimeltä Ajak uuden kotimaan vuonna 2001. On myös totta että Suomi on maa, jossa minä en - jos luoja suo - halua ryhtyä synnytystalkoisiin, koska Suomi ei kohtele ruskeita ja mustia kehoja yhdenvertaisesti valkoisten kehojen kanssa. Tätä en tule koskaan hyväksymään, koska tiedän, että Suomi ja moninaiset suomalaiset pystyvät niin paljon parempaan.

Haluan tehdä politiikkaa joka on radikaalin sosiaalisesti oikeudenmukaista ja ekologista, ja jossa tasa-arvoinen koulutus palautetaan kunniaan. Haluan voida tehdä politiikkaa vaan koska mulla on vaan niin hyviä juttuja, arvoja ja ratkaisuja, mutta ollaan rehellisiä: jos en olisi musta pakolaisena maahan muuttanut nainen, niin mä en vittu olisi kansanedustajaehdokkaana 21-vuotiaana maailman valkoisimmassa maassa. Maailman valkoisin maa, joka on maailman onnellisin maa on myös EU:n toiseksi rasistisin maa. Maa joka rikkoo aktiivisesti ja tietoisesti transihmisten, turvapaikanhakijoiden ja köyhien ihmisoikeuksia, sekä kääntää päänsä naisille joita vedetään toiseksi eniten turpiin kaikista Euroopan maista. Maailman onnellisin maa on muuttunut reilussa kolmessa vuosikymmenessä hyvinvointivaltiosta, hyvinvointiyhteiskunnaksi, jossa kytät kutsuu ihmisiä jotka puhuttelevat itseään natseina ulkoilmaystäviksi. Onhan tässä maassa runsaasti hyvää, mutta oikeastiko Suomi? Onko näin, että joidenkin helvetin keskitien rasismin ja islamfobian, seksismin, trans- sekä homofobiaa hyväksyvien nimissä, tai kuten he itseään puhuttelee, tolkun ihmisten nimissä ei tehdä parempaa? Miksi?!

Oi Suomi joka annoit pienelle mustalle pakolaistytölle suojan fyysiseltä kuolemalta.

Varo ajatuksiasi, koska ajatuksistasi tulee sanoja.

“Tuhansien poliisien salainen ryhmä paljasti viranomaisten ajattelemattomuuden ja rasismin. Nollatoleranssi-puheiden sijaan tarvitaan koulutusta.” Aamulehti 5.6.2017.

Varo sanojasi, koska sanoistasi tulee tekoja.

“Suomessa Jokelan joukkosurmaa on pidetty kouluampumisena, vaikka ampuja Pekka-Eric Auvinen itse kutsui manifestissaan tekoaan poliittiseksi terrorismiksi.” Helsingin uutiset 24.9.2017.

Varo tekojasi, koska teoistasi tulee tapoja.

“Kansanedustaja Olli Immonen (ps) poseerasi kuvassa uusnatsien kanssa, nykyinen euroedustaja Jussi Halla-aho sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan aletaan puida käräjillä.” IL 04.01.2017.

Varo tapojasi, koska tavoistasi tulee luonteesi.

“Selvitys: Turvallisuudessa on isoja eroja eri väestöryhmien välillä. Maahanmuuttajataustaiset ja vammaiset nuoret kokevat muita nuoria enemmän väkivaltaa ja sen uhkaa” Sisäministeriö 31.5.2018.

Varo luonnettasi, koska luonteesi koituu kohtaloksesi.

“On oikein, että yhteiskunnassa jotkut ryhmät ovat paremmassa asemassa kuin toiset.” Ylen vaalikoneen kysymys/väite 2019.

Mä olen pirun väsynyt. Väsynyt pelkäämään joka kerta kun mun äiti soittaa mulle, että onko uusnatsi tai joku muu persujen ympärillä ja seassa pyörivä saanut päähänsä toimia mun rakkaiden kustannuksella. Mä olen niin pirun väsynyt lukemaan kerta toisensa jälkeen kun suomalainen media käyttää persuja jonain suomalaisuuden tai maahan muuttamisen asiantuntijana. Kuka ihme joku Brysselissä asuva mamu on sanomaan, että kenen kallon leveys, melaniin taso, tai hiusten rakenne on tarpeeksi suomalaista. Miksi te annatte tilaa media-alustoissanne parlamentaarisen hyväksynnän saaneelle rasistiselle taholle, ja jaatte heidän laskelmiaan humanitaarisen maahanmuuton kustannuksista? Samaan aikaan kun maan johtavat puolueettomat asiantuntijat toteaa yksiselitteisesti, että hei; näitä laskelmia ei voi tehdä olettamatta liikaa. AKA tieto puuttuu ja kyseessä on noppapelin kaltainen sattumankauppa raportin muodossa. Taustavaikuttajana tietenkin tekijöiden rasismin taso.

Mä olen niin loputtoman kyllästynyt kuulemaan kuinka mun mustana pakolaismamumimminä pitäisi olla kiitollisuuden nimissä tavoittelematta radikaalia yhdenvertaisuutta. Mä olen kyllästynyt pyytämään, odottamaan, leikkimään kilttiä, säästämään valkoisten ihmisten tunteita koska rasismi ahdistaa heitä. Mä oon hyvänen aika 21- vuotias nainen, jolla ei ole mitään muistikuvaa elämästä ilman valkoisten muhun kohdistamaa rasismia. Mua ei jaksa enää kiinnostaa säästellä muiden tunteita rasismista. Tuntekaa se sama loputon riittämättömyys, häpeä, pelko, turhautuminen, suru ja raivo mitä mä joudun koko ajan kantamaan mukanani. Tuntekaa se, ja ymmärtäkää että tämä ei ole pyyntö sääliin. Sääli lamaannuttaa ihmiset pistämään kädet puuskaan, kurtistamaan kulmia, hengittämään syvään ja sanomaan että “voi että”. Ei.

Tämä on manifesti, koska musta se on ihan sika siisti sana ja en aio hyväksyä sitä, että terroristit saa määritellä sanan manifesti sopimaan omiin sairaisiin tarkoituksiinsa. Kaikki ne esteet, tilanteet ja tunteet mitä muiden mun päälle kaataman rasismin kohteena oleminen on, ei vedä vertoja tälle massiiviselle palolle tehdä töitä paremman eteen. Uskon koko mun olemuksella, että me pystytään parempaan.

“Siperiaan ne minut lähettäisivät jos voisivat”, kirjoitti Canth ja oli siinä aivan oikeassa. Jos Canth nyt eläisi, kuka häntä jaksaisi, kun kaikki olisi hänessä edelleen kiusallista: Translaki kunniaan! Ruskeat tytöt eduskuntaan! Kirkko, siunaa homot! #metoo! “Näitä hän huutelisi, tuo kaikkien suvakkihuorien kantaäiti, onko hänen aivan pakko työntää nokkansa joka asiaan.” Kaarina Hazard Lännen Media 22.12.2018.

Jos sinun käsitys paremmasta ei ole antirasistista, kaikki mukaan ottavaa eli intersektionaalista feminismiä, ja radikaalia ekologisuutta, niin väisty tieltäni, koska aion tehdä kaikkeni, että me tullaan tekemään parempaa. Kaikki te jotka jaatte intersektionaalisen käsityksen paremmasta tulevaisuudesta, toivon että me voidaan tehdä sitä yhdessä. Te jotka edes ohimennen ajattelette, että haluatte tähän tasa-arvotyöhön mukaan, niin tehdään tätä yhdessä. Torstain antirasistisessa leffaillassa, sekä seuraavassa tekstissäni kerron, että mitä mielestäni pitäisi yhdessä tehdä.