Päätöksenteko tarvitsee nuoria

Ajak Majok hymyilee kameralle tiiliseinän edessä

Yksi suuri syy sille, että olen kansanedustajaehdokas 21-vuotiaana on palava halu korottaa nuorten luottamusta politiikkaan, ja kehottaa esimerkillä ihmisiä vaatimaan se poliittinen valta mikä meille kuuluu.

Myös muut nuoret, kuten Aidosti maksuttoman toisen asteen- kansalaisaloitteen alullepanija, pyrkivät samaan. Ja onkin todella tärkeää tehdä tätä työtä monella tavalla, yhteisrintamassa.

Sitten tulee näitä toimijoita jotka ovat teennäisen huolissaan nuorten parissa vallitsevasta demokratiavajeesta - kuten hallitus. Mutta tekee ihan käsittämättömästi niin, että Valtioneuvosto kaataa kuraa nuorten niskaan vetoamalla muodollisiin seikkoihin, ja kaataa kansalaisaloitteen.

Etäännyttäminen politiikasta näyttää nyt olevan määrätietoisilla poliittisilla teoilla saavutettava määränpää, eikä mikään “nuoria ei kiinnosta” hömppä.

Tämä ei käy. Me käännämme asian päälaelleen tulevissa eduskuntavaaleissa, ja näytämme äänestysvyöryllä tyytymättömyytemme rikottuihin lupauksiin. Me pystymme parempaan, ja nyt kun oikeistohallitus on esimerkillisesti näyttänyt, että se epäonnistuu siinä jatkuvasti, niin äänestämme sen pois. Pidetään jengi pää kylmänä ja sydän vasemmalla.

Vaaliuurnilla tavataan!