Maahanmuuttokeskustelu, keino olla puhumatta muusta olennaisesta politiikasta?

Ajak Majok istuu kahvilassa

Viime päivinä HS ja muut mediakollegat ovat kunnostautuneet vahvistamaan rasistisa stereotypioita oikein huolella. En voi olla ajattelematta, että miksi kerta toisensa jälkeen vaalien alla ajankohtaisia keskusteluja halutaan ohjata maahanmuuttoon/ttajiin/taustausiin kun lista poliittisia päätöksiä tarvitsevista asioista vain kasvaa.

Eilen puhuttiin mallimaahanmuuttajien ryhmistä, ja tänään taas vaihteeksi keskustellaan mystisistä kulttuuriominaisuuksista, jotka kummasti rajoitetaan aina tiettyihin kansoihin, ja jotka median mukaan ohjaavat rikollisuuteen.

Väestökeskuksen mukaan Suomessa asui 2017 vuoden lopussa yli 170 ulkomaan kansalaisryhmää, ja turvapaikanhakijoita oli n 100 eri kansalaisuudesta. Näitä ihmisiä yhdistää se, että he ovat muuttaneet maasta a. maahan b. Silti koska näiden satojen tuhansien yksilöiden typistäminen mediaseksikkäisiin otsikkohin onnistuu aina vangitsemaan keskustelun pois muualta, niin vallanvahtikoiriksi itseään kutsuvat käyttävät omistavaansa valtaa varsin usein tällä kieroutuneella tavalla.

Simpsoneissa oli aikoinaan jakso jossa Springfieldin kansa oli raivoissaan jostain poliittisesta epäkohdasta. Pormestari sanoi, että äkkiä kaikki puhumaan julkisuudessa medialle maahanmuuttajista, niin ihmiset lakkaavat pistämästä painetta meihin. Simpsonit ennusti myös Trumpin presidenttiyden. Ei mulla muuta.