Kuka Ajak on?

Ajak Majok katsoo suoraan kameraan

Olen 21-vuotias aktivisti, jonka sydän palaa oikeudenmukaisuudelle ja kamppailulle tasa-arvoisen maailman puolesta.

Minun tarinani sai alkunsa Kahrtoumissa, Sudanissa vuonna 1997. Synnyin sisällissodan keskelle. Muutimme levottomuuksien takia perheeni kanssa pian Egyptiin. Suomesta tuli kotimaani vuonna 2001, kun muutimme perheeni kanssa kiintiöpakolaisina Ouluun. Elämäni alkutaval herätti minut siihen, että eriarvoisuus ei ole vain harvojen haaste. Se on asia, joka koskettaa meitä kaikkia ja asia, jota pitää torjua aktiivisesti.

Ajak Majok istuu kahvipöydän takana

15-vuotiaana nuorena aloitin yhden elämäni opettavaisimmista taipaleista, kun muutin Keski-Pohjanmaalle suorittamaan kolmoistutkintoa ammattilliseen lukioon. Opin, että Suomeen mahtuu monenlaisia ajattelutapoja maakuntien välillä, eikä kaikki ole aina vihreämpää aidan toisella puolella. Opin näkemään sekä ammatillisten että lukio-opintojen rikkaudet ja epäkohdat. Sain myös monipuolisen ja avaran startin aikuiselämälleni ylioppilaana sekä tekstiili-ja vaatetusalan ammattilaisena. Nykyään asun Helsingissä ja työskentelen palvelualalla sekä tanssiopettajana.

Ajak Majok istuu metrossa ja hymyilee

Miksi minua kannattaa äänestää?

Päätöksenteko tarvitsee uusia tuulia! Pakolaisuuden läpikäyneenä ja kolmoistutkinnon suorittaneena 21-vuotiaana nuorena aktivistina olen nähnyt ja kokenut paljon sellaista, joka voi hyvin hyödyntää kansainvälisessä päätöksentekoelimessä.

Meidän suomalaisten moninaisuuden pitää yltää myös päätöksentekoon, niin iässä kuin ulkomuodossa. Uskon vahvasti siihen, että tulevaisuuden isot haasteet ratkotaan tulevaisuuden tekijöiden voimalla. Minun ääneni monikulttuurisena nuorena aktivistina on usealle helposti samastuttava ja rohkaisee monia.

Ajak Majok seisoo graffittiseinän edessä ja hymyilee